Atayef Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için:
- 1 adet yumurta akı
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 ,5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket instant maya
- 2 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağı
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 ,5 su bardağı toz şeker
- 2 ,5 su bardağı su
- Limon suyu
Atayef Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Şayet şerbetli olmasını istiyorsanız şeker ve suyu bir tencerede karıştırıp ocağa kaynamaya alıyoruz.
- Kaynadıktan sonra bir kaç damla limon suyumuzdan sıkıyoruz.
- 5- 10 dk kaynatıyoruz ve altını kapatıyoruz.
- Hamuru için gerekli olan bütün materyallerimizi ek ediyoruz hamurumuzu akışkan tıpkı kek harcı üzere olacak.
- Mayalanması için 1 saat bekliyoruz.
- Muhallebisi için vanilya hariç bütün gereçlerimizi bir tencereye katıyoruz.
- Kıvam alıp yoğunlaşıncaya denk karıştırıyoruz.Oldukça kıvamlı bir muhallebi olacaktır.
- Yoğunlaştıktan sonra ocağımızı kapatıyoruz ve vanilyamızı ek ediyoruz karıştırıyoruz.
- Mayası gelen hamurumuzun havasını kaşık yardımı ile alalım ve yakmaz yapıştırmaz tavamızı ocağa alalım ısıtalım.
- Isındıktan sonra yemek kaşığı ile 1 yemek kaşığı alalım doluca ve tavamıza alalım.
- Bilakis çevirmiyoruz.
- Göz göz olduktan 1 dakika sonra hamurumuzu alıyoruz ve beklemeden bir ağzı açık kalacak biçimde ağzını kapatıyoruz.
- Süreç bittikten sonra muhallebimizi bir sıkma torbasına alıyoruz ve tek tek hamurumuzun içine dolduruyoruz.
- İstediğin şeye bandırabilirsiniz ben hindistan cevizine bandırdım.
- Dolapta 3 4 saat dinlendirelim.Afiyet olsun ????????????Not: şerbetli yapacaksanız şayet servis esnasında şerbetleyebilirsiniz.