Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Atıştırmalık Haşhaşlı Tuzlu Çubuk

Atıştırmalık Haşhaşlı Tuzlu Çubuk
0
65

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
atistirmalik-hashasli-tuzlu-cubuk.jpg

Atıştırmalık Haşhaşlı Tuzlu Çubuk Tanımı İçin Gereçler

• 125 gr oda ısısında tereyağı
  • yarım çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı haşhaş (Mavi)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Üzeri İçin
  • 1 yumurta sarısı
  • Çörekotu susam

Atıştırmalık Haşhaşlı Tuzlu Çubuk Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yoğurma kabına un ve kabartma tozu dışında tüm gereçleri alıp karıştırdım.
  2. Kâfi ölçüde un ve kabartma tozu ekledim ve yoğurmaya devam ettim (Orta sertlikte bir hamur olacak).
  3. Hamuru çubuklar halinde kestim. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye hafif aralıklı olarak dizdim.
  4. Yumurta sarısı sürüp, susam serperek 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirdim.
  5. Pişmiş olan çubuklar fırında fırının kapağı yarım açık olacak şekilde soğuyuncaya kadar beklettim.

Similar threads

Pastane Lezzeti Eksiksiz Tuzlu Çubuk Tanımı İçin Materyaller 150 gram oda ısısında düzgünce yumuşamış tereyağ1 tepeleme çay kaşığı tuz1 çay bardağı yoğurt (125 ml)1 çay bardağı sıvı yağ̆1 tatlı kaşığı dolusu mahlep2 yemek kaşığı şeker1 yumurtanın beyazı1 paket kabartma tozu4, 5...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Mayasız Nefis Poğaça Tanımı İçin Malzemeler 2 adet yumurta (1’inin sarısını poğaçaların üstüne sürmek için ayırın)2 su bardağı yoğurt (220 ml bardak)Yarım su bardağı sıvı yağ2 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı şeker2 paket kabartma tozuUn (yaklaşık 5 bardak) İçi için; 1 kase beyaz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Mayasız Pamuk Poğaça (Az Malzeme Çok Pratik Mükemmel Sonuç) Tarifi İçin Malzemeler 2 adet yumurta (1’inin sarısını poğaçaların üstüne sürmek için ayırın)1.5 su bardağı yoğurtYarım su bardağı sıvı yağ1.5 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı şeker1.5 paket kabartma tozuUn (yaklaşık 4...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Gereçler 3 yemek kaşığı tereyağ1 çay bardağı sıvı yağ1 yumurta beyazı (sarısı üzerine)1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı çörek otu (hamurun içine )2 yemek kaşığı sirke1 yemek kaşığı pudra şekeri1 paket kabartma tozu1 tatlı kaşığı mahlep2, 5-3 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Mükemmel Lezzette Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler su bardağı ölçüsü 200 ml 1 su bardağı ılık süt2 su bardağı ılık su2 tatlı kaşığı tuz1 paket kuru maya1 yemek kaşığı şekerUn (Ele yapışmayan hamur olacak) İç malzemesi için 500 gram kıyma2 adet orta boy soğan3 adet yeşil kol biber1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt