
Atom (Damak Çatlatan Kurabiye) Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için ;
- 3 su bardağı un
- 125 gram tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı (beyazı üzerine)
- Kabartma tozu
- Vanilya
- 1 çay kaşığı karbonat
- 5 adet hurma
- 5 adet incir
- 1 fincan kuru üzüm
- 5 adet kayısı
- 1 fincan yaban mersini
- 1 fincan dut kurusu
- 1 fincan ince kıyım ceviz
- 2 adet armut
- Yarım çay kaşığı tarçın
- Yumurta akı
- İri kıyım fındık
- Üzüm pekmezi
Atom (Damak Çatlatan Kurabiye) Tanımı Yapılışı
- Birinci hamurunu yoğuralım tüm malzemeyi karıştırıp unu denetimli biçimde ekleyelim.
- Hamurun üzerini kapatıp iç harç hazırlanana kadar dinlenmeli.
- Armutu yıkayıp rendeleyin ,suyunu salıp çekene kadar çok az pişirelim.
- Ocaktan alıp tarçını ve öbür gereçleri ince ince doğrayıp harmanlayalım.
- Hamuru ceviz büyüklüğünde modüllere ayıralım.
- İç harcından 1 tatlı kaşığı koyup kapatalım.
- Evvel yumurta akına sonra fındığa batırıp tepsiye dizelim.
- Evvelce ısıtılmış 200°de pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Sıcak sıcak birer yemek kaşığı pekmez dökelim ve soğumaya bırakalım. Atomlar hazır ????.