
Atom Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 250 gram margarin
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 yumurta sarısı (Akı dışına sürülecek)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 3 adet rendelenmiş elma
- 1 su bardağı ceviz
- 10 adet kayısı
- 7 adet incir
- 1,5 çay kaşığı tarçın
- 1 su bardağı şeker
- Yumurta akı
- Çekilmiş 1 su bardağı ceviz ya da fındık
- Pekmez
Atom Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Tüm gereçlerimiz oda sıcaklığında olmalı. Öncelikle iç harcımızı hazırlıyoruz. Elmayı ve şekeri bir tencerede kavuruyoruz.
- Sonrasında dilimlediğimiz kayısı incir ceviz ve tarçını ekleyip bir iki kere ateşte karıştırdıktan sonra altını kapatıp ağzı kapalı formda bir kenara alıyoruz.
- Daha sonrasında hamur üretimine geçiyoruz. Tüm gereçleri karıştırıp kulak göğsü kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.
- İç harcı soğuduktan sonra ufak bezeler haline getirip elimizle açtıktan sonra içine malzemeyi ekleyip yuvarlıyoruz.
- Tüm hamuru bu halde yapınca evvel yumurta akına daha sonra cevizlere bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsimize alıyoruz.
- Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 30-35 dakika üzeri pembeleşecek kadar pişiriyoruz.
- Çıkardıktan sonra birer tatlı kaşığı olmak üzere her birinin üzerine pekmez döküyoruz soğuyunca servis yapıyoruz. Afiyet olsun.