Atom Tanımı İçin Materyaller
- 1 küçük kase Süzme yoğurt
- 2-3 diş sarımsak
- 1 tutam Tuz
- 4-5 adet Kurutulmuş arnavut biberi
- 1 yemek kaşığı Tereyağı
- 1 yemek kaşığı Sıvı yağ
- 1/2 (yarım) çay kalığı Kırmızı toz biber
Atom Tanımı Yapılışı
- Kaseye ezilmiş sarımsak tuz ve süzme yoğurt alın, güzelce karıştırın (Dilerseniz içerisine köz patlıcan ek ederek zenginleştirebilirsiniz)
- Tavayı ocağa alın içerisine sıvı yağ ve tereyağını ek edin tereyağı eridikten sonra doğradığınız arnavut biberlerini ve kırmızı toz biberi ek edin ve karıştırın.
- 1-2 dakika kadar kavurun ocaktan alın (Fazla bekletmeyin biberler yanar )
- Biçim verdiğiniz yoğurdun üzerine gezdirin (Karıştırabilirsiniz de tercih sizin) servise hazır. Afiyet olsun.