Atomlu Çılbır Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 4-5 adet kuru kırmızı biber
- 2 -3 kesim ceviz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
- Tuz
Atomlu Çılbır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye su, sirke ve biraz tuz koyup kaynatalım, yumurtalarımızı suyun içine kırıp, klasik çılbırımızı yapalım.
- Sarımsağı dövüp süzme yoğurdumuza ekleyelim. Çok az tuz ekleyip karıştıralım.
- Kuru kırmızı biberlerimizi küçük kesimlere bölelim, bir cezveye tereyağını, kuru biberleri, toz kırmızı biberi ve ezdiğimiz cevizleri alalım, çok az kavurup ocağı kapatalım.
- Önce yumurtaları süzüp tabağımıza alalım.
- Sonra yoğurdu ve en son yağlı atom sosunu dökelim. Olağan çılbırdan çok daha lezzetli oluyor.