Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Avcı Böreği(içli Köfte Tadında)

Avcı Böreği(içli Köfte Tadında)
0
22

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
avci-boregiicli-kofte-tadinda.jpg

Avcı Böreği(içli Köfte Tadında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
İç harcı için
  • 300 gram kıyma
  • 2 tane soğan
  • Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 1 türk kahvesi fincanı ince bulgur
  • Maydanoz
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Toz kırmızı biber
Sosu için
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
Üzeri için
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu

Avcı Böreği(içli Köfte Tadında) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İnce bulguru sıcak suyla ıslatalım. İç harcı için soğanları ince doğrayalım. Zeytinyağını geniş bir tavaya koyalım. Kıymayı kavuralım.
  2. Kavrulan kıymaya soğanları ilave edelim. Soğanlar biraz diriliğini kaybedince bulguru baharatları tuzunu çekilmiş cevizi ince doğranmış maydanozu ekleyelim. İyice karıştıralım ve ocağın altını kapatalım. Ilıdığında yufkamızı 8 parçaya bölelim.
  3. Su ve sıvı yağı bir kapta karıştıralım. Fırça yardımıyla yufkaya sürelim. 1 yemek kaşığı kadar harcımızı ilave edip yufkayı saralım.
  4. Tamamını bitirdiğimizde yumurtaları çırpalım. Geniş bir tabağa galeta ununu alalım. Börekleri önce yumurtaya sonra galeta ununa batıralım. İster 200 derece fırında isterseniz ocakta yağda kızartabilirsiniz.
  5. Normalde kızartma yapılır. Ben fırında pişirdim bugün. Birazını da buzluğa kaldırdım. Deneyenlere afiyet şifa olsun ????.
Avcı Böreği(içli Köfte Tadında) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt