Avcı Böreği(içli Köfte Tadında) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
- 300 gram kıyma
- 2 tane soğan
- Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
- 1 türk kahvesi fincanı ince bulgur
- Maydanoz
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Toz kırmızı biber
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- 2 yumurta
- 1 su bardağı galeta unu
Avcı Böreği(içli Köfte Tadında) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İnce bulguru sıcak suyla ıslatalım. İç harcı için soğanları ince doğrayalım. Zeytinyağını geniş bir tavaya koyalım. Kıymayı kavuralım.
- Kavrulan kıymaya soğanları ilave edelim. Soğanlar biraz diriliğini kaybedince bulguru baharatları tuzunu çekilmiş cevizi ince doğranmış maydanozu ekleyelim. İyice karıştıralım ve ocağın altını kapatalım. Ilıdığında yufkamızı 8 parçaya bölelim.
- Su ve sıvı yağı bir kapta karıştıralım. Fırça yardımıyla yufkaya sürelim. 1 yemek kaşığı kadar harcımızı ilave edip yufkayı saralım.
- Tamamını bitirdiğimizde yumurtaları çırpalım. Geniş bir tabağa galeta ununu alalım. Börekleri önce yumurtaya sonra galeta ununa batıralım. İster 200 derece fırında isterseniz ocakta yağda kızartabilirsiniz.
- Normalde kızartma yapılır. Ben fırında pişirdim bugün. Birazını da buzluğa kaldırdım. Deneyenlere afiyet şifa olsun ????.