Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Avcı Böreği (İçli Köfte Tadında)

Avcı Böreği (İçli Köfte Tadında)
0
51

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
avci-boregiicli-kofte-tadinda.jpg

Avcı Böreği (İçli Köfte Tadında) Tanımı İçin Materyaller

  • 5 adet yufka
İçi için;
  • 300 gr kıyma
  • 2 adet soğan
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı kısırlık bulgur
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Bulamak için;
  • 3 adet yumurta
  • Galeta unu

Avcı Böreği (İçli Köfte Tadında) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Evvel kısırlık bulguru bir kaseye alın .
  2. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.
  3. Bir tavaya kıymayı koyup kavurun.
  4. Sıvı yağ ekleyip soğanı ince ince doğrayın ekleyip kavurun.
  5. Suda şişen bulguru ekleyin.
  6. Ceviz içi, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.
  7. Son olarak doğranmış maydanoz ekleyip karıştırın ocaktan alın soğumaya bırakın.
  8. Yufkaları sekiz eşit kesime bölün.
  9. Kesilmiş yufkayı masaya serin fırça ile yağlı sudan sürün.
  10. İç harcından çokça koyup kenarlarını katlayıp rulo biçiminde sarın.
  11. Yumurtaları çırpıp sarılmış yufkaları evvel yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp artlı önlü kızartın. Sıcak servis yapın.
Avcı Böreği (İçli Köfte Tadında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,498Konular
982,055Mesajlar
30,042Kullanıcılar
SarrafffSon üye
Üst Alt