bilgisayarci
FD Üye
Avcı Böreği Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yufka
- 1 kahve fincanı ince bulgur
- 1 kahve fincanı ince çekilmiş ceviz
- 200 gram dana kıyma
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam maydanoz
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber (Tercihe bağlı)
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Sıvı yağ
- Sıcak su
- Yarım çay bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı galeta unu
Avcı Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bu ölçüler ile toplam 24 adet börek elde ediyoruz. Kesinlikle deneyin. ???? Birinci olarak bulguru üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ile 10 dakika şişmeye bırakın.
- Bir tavaya küçük küçük doğradığınız soğanı alın, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun. Üzerine kıymayı ekleyerek onu da kavurun.
- Akabinde salça, kıyılmış maydanoz, bulgur, ceviz, tuz ve baharatları da ek ederek karıştırın. İç harcı soğumaya bırakın.
- Yufkaları 8 üçgen modül olacak biçimde kesin. Toplam 24 adet üçgen yufkamız olacak.
- Sıvıyağ ve su ile hazırladığınız iç sosu fırça yardımı ile yufkanın her yerine sürün. İç harcı koyarak kenarlarından katlayın ve sarın.
- Yufkalar bitene kadar bu biçimde devam edin.
- Tavayı kızması için ocağa alın. Akabinde yağı ekleyerek onu da kızdırın. Bol yağda kızartmanız değerli.
- Öbür tarafta 2 adet yumurtayı çırpın. Galeta ununu bir tabağa alın.
- Börekleri evvel yumurtaya sonra da galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartın.
- Böreklerin tümü kızardıktan sonra sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.