Avcı Böreği Tanımı İçin Gereçler
İç harcı için;
- 250-300 gram yağlı kıyma
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet büyük soğan
- 1 adet sivri yeşil biber
- 1 adet domates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağından biraz az un
- 2 su bardağı süt (Dilerseniz yarı yarıya süt ve su karışık kullanılabilir)
- 1 çay kaşığı tuz
- Pişirmek için tereyağı yahut sıvı yağ
- 1 adet yumurta (İçine tuz atılacak)
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı ekmek kırıntısı (Panko)
- Sıvı yağ
Avcı Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir tencereye yağı koyalım, kıymayı kavuralım. Soğanı küp küp doğrayıp, içine atalım. Küçük küçük biberleri doğrayıp içine atıp kavuralım. En son küp küp doğradığımız domatesi ve baharatları ekleyelim.
- Krep için; un ve sütü yeterlice çırpalım. Yumurtalarımızı ekleyelim, biraz daha çırpalım, akıcı bir kıvamda olmalı. Tavamıza tereyağı yahut sıvı yağ koyup eritelim.
- Kızgın tavaya 1 kepçe krep hamuru dökelim ve sağa sola eğerek yayalım. Her iki tarafını çevirerek hafif kızarana kadar pişirelim.
- Kreplerin ortasına 1 yemek kaşığı dolusu iç harcımızdan ve bir tutam rendelenmiş kaşar peyniri koyalım. İki kenarı içe katlayıp rulo biçiminde saralım.
- Sarılan börekleri evvel una sonra çırpılmış tuzlu yumurtaya sonra ekmek kırıntısına batıralım ve kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartalım. Afiyet olsun.