Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Avcı Böreği

Avcı Böreği
0
43

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
avci-boregi.jpg

Avcı Böreği Tanımı İçin Gereçler


İç harcı için;
  • 250-300 gram yağlı kıyma
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet büyük soğan
  • 1 adet sivri yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
Krep için;
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağından biraz az un
  • 2 su bardağı süt (Dilerseniz yarı yarıya süt ve su karışık kullanılabilir)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Pişirmek için tereyağı yahut sıvı yağ
Bulamak için;
  • 1 adet yumurta (İçine tuz atılacak)
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı ekmek kırıntısı (Panko)
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ

Avcı Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Bir tencereye yağı koyalım, kıymayı kavuralım. Soğanı küp küp doğrayıp, içine atalım. Küçük küçük biberleri doğrayıp içine atıp kavuralım. En son küp küp doğradığımız domatesi ve baharatları ekleyelim.
  2. Krep için; un ve sütü yeterlice çırpalım. Yumurtalarımızı ekleyelim, biraz daha çırpalım, akıcı bir kıvamda olmalı. Tavamıza tereyağı yahut sıvı yağ koyup eritelim.
  3. Kızgın tavaya 1 kepçe krep hamuru dökelim ve sağa sola eğerek yayalım. Her iki tarafını çevirerek hafif kızarana kadar pişirelim.
  4. Kreplerin ortasına 1 yemek kaşığı dolusu iç harcımızdan ve bir tutam rendelenmiş kaşar peyniri koyalım. İki kenarı içe katlayıp rulo biçiminde saralım.
  5. Sarılan börekleri evvel una sonra çırpılmış tuzlu yumurtaya sonra ekmek kırıntısına batıralım ve kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartalım. Afiyet olsun.
Avcı Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,299Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt