Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Avcı Böreği

Avcı Böreği
0
16

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Avcı Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
İç harcı için;
  • 300 gram kıyma
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 adet soğan
  • 1 kahve fincanı ince bulgur (Islatıyoruz)
  • Yarım su bardağı ceviz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
Sosu için;
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
  • 1 adet yumurta
  • Galeta unu

Avcı Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kıymayı soğanla birlikte kaçırıyoruz ve sonrasında iç harcı için gerekli gereçleri ekleyip, kavuruyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  2. 1 yufkayı seriyoruz ve sostan her yerine gelecek formda sürüyoruz ve ikinci yufkayı ekleyip, yeniden sos sürüyoruz ve yufkaları 8 eş modüle bölüyoruz.
  3. Her modüle yeteri kadar iç harçtan ekleyip, sarıyoruz.
  4. Bütün yufkaları da tıpkı formda sardıktan sonra sostan artan karışımın içine yumurta kırıyoruz ve galeta ununa bulayıp, tepsiye alıyoruz.
  5. 180 derece fansız ayarda kızartıyoruz. Afiyet olsun ????.
Avcı Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,669Mesajlar
29,742Kullanıcılar
yakshaSon üye
Üst Alt