Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Avcı Kebabı

Avcı Kebabı
0
89

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Avcı Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • 2-3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tozbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Sebzeleri için;
  • 3 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 3 adet yeşil biber
  • 10-15 adet arpacık soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
Sosu için;
  • 2 adet küp küp doğranmış domates
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

Avcı Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Köftemiz için; tüm gereçleri düzgünce yoğuralım ve yarım saat bir dinlendirelim, dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayalım.
  2. Sebzeler için de patates ve havucun kabuklarını soyup orta büyüklükte küp küp doğrayalım, biberlerimizi ve sarımsaklarıda küp küp doğrayalım, arpacık soğanları da soyalım.
  3. Önce patatesleri, sonra sırasıyla havucu, biberleri, köfteleri en sonrada soğan ve sarımsakları az yağda hafif kızartalım ve borcama hepsini alıp üzerine haşlanmış bezelyemizide ekleyip uygunca harmanlayalım.
  4. Sosumuz için zeytinyağını tavaya alalım ve küp küp doğranmış domatesleri ve salçamızı koyup, az kavuralım.
  5. Suyunu ekleyip kaynamaya başladıktan sonra baharatlarıda ek edip, karıştıralım ve yemeğimizin üzerine gezdirelim.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-30 dk. Pişirelim ve sıcak sıcak servis edelim.
Avcı Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Köfteli Avcı Kebabı Tanımı İçin Materyaller 300-400 gram kıyma (Kişi sayısına nazaran ayarlayın)1 çay bardağı galeta unu1 orta uzunluk soğan rendesi1 adet yumurta1 tatlı kaşığı kırmızı toz biberTuzKarabiber Zerzevat kısmı için; 4 adet orta uzunluk patates2 adet havuç( İsteğe göre)4 adet biber2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Parmak Yedirten Avcı Kebabı Tanımı İçin Malzemeler 3 adet orta uzunluk patates2 adet havuç2 adet yeşil kapya biber1 adet kırmızı kapya biber1 çay bardağı haşlanmış bezelye Köftesi için; 250 gram kıyma et1 adet soğan2 diş sarımsak1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığının ucuyla karabiber1 çay kaşığının...
Cevaplar
0
Görüntüleme
126
Köfteli Avcı Kebabı (Nefis Lezzette) Tarifi İçin Malzemeler Köftesi için; 500 gram kıyma1 adet soğan1 adet yumurtaYarım su bardağı galeta unuTuzKarabiberKimyon Sebzeli kısım için; 3 adet patates3 adet havuç3 adet yeşil biber2 adet kapya biber12 adet mantar1 çay bardağı haşlanmış bezelye15 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
Köfteli Avcı Kebabı Tanımı İçin Malzemeler 3 adet orta uzunluk patates2 adet orta uzunluk havuç2 adet sivri biber1 adet kapya biber1 çay bardağı haşlanmış bezelye7-8 adet arpacık soğan Köftesi için; 500 gram dana kıyma1 adet yumurta1 adet soğan (Rendelenmiş)1 çay bardağı galeta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
96
Etli Avcı Kebabı Tanımı İçin Materyaller 500 gram koyun ya da dana kuşbaşı1 orta uzunluk soğan1 su bardağı bezelye1 tane yeşil biber2 tane orta uzunluk patates1 yemek kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı biber salçasıSıvıyağKarabiberTuz Sos İçin SuSalçaKekikTuz Etli Avcı Kebabı Tanımı Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,320Kullanıcılar
UnusSon üye
Üst Alt