Avokado Ezmesi Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet olgunlaşmış avokado
- Yarım limonsuyu
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı silme tuz isteğe nazaran azaltılabilir
- 1 diş sarımsak
- İsteğe nazaran karabiber
- Kırılmış ceviz, dereotu isteğe nazaran katabilirsiniz
Avokado Ezmesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Olgunlaşmış avokadoyu ortasından kesip çekirdeğinin çıkardıktan sonra kaşık yardımı ile tabağa çıkarılır çatal yardımı ile ezilir.
- Bir diş sarımsak rendelenip yarım limon tuz ve karabiber katılır.
- Hepsi birlikte ezilip bir yemek kaşığı zeytinyağı ek edilir.
- İsteğe bağlı kırılmış ceviz içi dereotu katılabilir.
- Kızarmış ekmekle de servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????????.