Avokadolu Gelincik Otu Salatası (Ispanak Üzere Yemeği De Oluyor) Tanımı İçin Malzemeler
- 500 -600 gram gelincik otu
- 1/2 adet avokado rendelenecek
- 1 adet limon suyu
- 1 tatlı kaşığı sirke
- Zeytinyağ
- Tuz
Avokadolu Gelincik Otu Salatası (Ispanak Üzere Yemeği De Oluyor) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Otlarımız bilhassa ege yöresinde çok çeşitli lezzetler sunar. Tanıyan bilen vardır. Sıkıntısı, turp otu vs. Hepsi birebir mantık.
- Otlarımızı güzelce yıkayalım ve tencereye alalım.
- Ben, buharda haşladım. 5 dakika kadar haşlamak yetti.
- Buzlu yada yalnızca soğuk suya alıp çabucak sürelim.
- Biraz suyunu sıkalım. Olağan canını çıkarmadan:) servis yapacağımız tabağa alalım.
- Üzerine rendelediğimiz avokadoyu da koyalım.
- Sonra zeytinyağı, limon, sirke ve tuz çırparak salataya ekleyelim.
- Süslemek için alabaş turp bi iki dilim kullandım.
- Siz dilediğiniz üzere süsleyin. Ceviz de hoş olur.Afiyet olsun.