Resimli Avunya Mantısı Tarifi
Avunya Mantısı nasıl yapılır
Malzemeler:
1 adet buyuk boy yemeklik doğranmış soğan
3 yemek kaşığı sıvıyağ
3 adet yufka
30 gr tereyağ
1 yemek kaşığı domates salcası
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 adet kup kesilmiş tavuk goğus eti
2 su bardağı tavuk suyu veya su
1 tatlı kaşığı tuz
12 cay kaşığı karabiber
12 cay kaşığı kırmızı biber
Uzeri İcin:
1 kase yoğurt
2 diş dovulmuş sarımsak
1 cay kaşığı kuru nane
imagesavunyamantisitarifiresimli5ad436a89118d
Hazırlanışı:
Yufkaları rulo şeklinde sararak kalın şeritler halinde kesin Fırın tepsisini hafifce yağlayıp, kestiğiniz şeritleri acarak gelişiguzel bir şekilde tepsiye yayın Uzerine tereyağını fındık buyukluğunde kesip parca parca koyarak, 180 derece ısıtılmış fırında uzerileri kızarana kadar pişirin Ayrı bir yerde tavaya sıvıyağı koyup soğanı ekleyerek guzelce kavurun Tavukları da katıp saldığı suyu cekene kadar kavurmaya devam edin Tavuklar suyunu cekince salcayı, tuzu, baharatları ilave edip karıştırın Son olarak uzerine tavuk suyu ve nohutları ekleyerek en az 10 dk pişirin Kızaran yufkaları servis tabağına alıp, pişen tavuklu harcı uzerine yayarak, tavukların uzerine de sarımsaklı yoğurdu gezdirip nane serpiştirerek sıcakken servis yapabilirsiniz
Avunya Mantısı nasıl yapılır
Malzemeler:
1 adet buyuk boy yemeklik doğranmış soğan
3 yemek kaşığı sıvıyağ
3 adet yufka
30 gr tereyağ
1 yemek kaşığı domates salcası
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 adet kup kesilmiş tavuk goğus eti
2 su bardağı tavuk suyu veya su
1 tatlı kaşığı tuz
12 cay kaşığı karabiber
12 cay kaşığı kırmızı biber
Uzeri İcin:
1 kase yoğurt
2 diş dovulmuş sarımsak
1 cay kaşığı kuru nane
imagesavunyamantisitarifiresimli5ad436a89118d
Hazırlanışı:
Yufkaları rulo şeklinde sararak kalın şeritler halinde kesin Fırın tepsisini hafifce yağlayıp, kestiğiniz şeritleri acarak gelişiguzel bir şekilde tepsiye yayın Uzerine tereyağını fındık buyukluğunde kesip parca parca koyarak, 180 derece ısıtılmış fırında uzerileri kızarana kadar pişirin Ayrı bir yerde tavaya sıvıyağı koyup soğanı ekleyerek guzelce kavurun Tavukları da katıp saldığı suyu cekene kadar kavurmaya devam edin Tavuklar suyunu cekince salcayı, tuzu, baharatları ilave edip karıştırın Son olarak uzerine tavuk suyu ve nohutları ekleyerek en az 10 dk pişirin Kızaran yufkaları servis tabağına alıp, pişen tavuklu harcı uzerine yayarak, tavukların uzerine de sarımsaklı yoğurdu gezdirip nane serpiştirerek sıcakken servis yapabilirsiniz