Ay Baklava Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için ;
- 3 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı su
- Bir çimdik tuz
- 3-3,5 su bardağı un (kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir)
- Nişasta
- 3 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 1 dilim limon
- 1 kase fındık ya da ceviz içi
- 200 gram tereyağ (eritilmiş)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Ay Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru için materyalleri karıştırma kabına koyup güzelce yoğuruyoruz.
- Üzerini streçleyip dinlenmeye bırakıyoruz.
- Şerbeti için gereçleri tencereye alıyoruz .
- Kaynadıktan sonra 10 dk kadar daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.Soğumaya bırakıyoruz.
- Dinlenen hamuru iki farklı kesime ayırıyoruz.
- Merdane yardımıyla açıyoruz ,içine çokça nişasta koyup katlıyoruz.
- Streç sinemaya sarıp 20 dk kadar dinlendiriyoruz.
- Dinlenen hamuru tekrar merdane yardımıyla açıyoruz.
- İçine dövülmüş ceviz ya da fındık içi serpiştirip üstten ve aşağıdan eşit halde iki parmak kalınlığında katlayıp birleşen yerden hamuru bıçakla kesip ayırıyoruz,.
- Bir bardak yardımıyla kesip tepsiye yerleştiriyoruz.
- Üzerine tereyağ ve sıvı yağ eritip döküyoruz.
- 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
- Çıkınca birinci sıcağı çıktığında üzerine şerbetini döküyoruz.
- En az bir – iki saat kadar dinlendirip servis edebilirsiniz, afiyet olsun ????????.