Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ay Baklava

Ay Baklava
0
55

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71

Ay Baklava Tanımı İçin Malzemeler


Hamuru için ;
  • 3 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı su
  • Bir çimdik tuz
  • 3-3,5 su bardağı un (kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir)
Aralarına serpmek için ;
  • Nişasta
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon
İçi için
  • 1 kase fındık ya da ceviz içi
Üzeri için
  • 200 gram tereyağ (eritilmiş)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Ay Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamuru için materyalleri karıştırma kabına koyup güzelce yoğuruyoruz.
  2. Üzerini streçleyip dinlenmeye bırakıyoruz.
  3. Şerbeti için gereçleri tencereye alıyoruz .
  4. Kaynadıktan sonra 10 dk kadar daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.Soğumaya bırakıyoruz.
  5. Dinlenen hamuru iki farklı kesime ayırıyoruz.
  6. Merdane yardımıyla açıyoruz ,içine çokça nişasta koyup katlıyoruz.
  7. Streç sinemaya sarıp 20 dk kadar dinlendiriyoruz.
  8. Dinlenen hamuru tekrar merdane yardımıyla açıyoruz.
  9. İçine dövülmüş ceviz ya da fındık içi serpiştirip üstten ve aşağıdan eşit halde iki parmak kalınlığında katlayıp birleşen yerden hamuru bıçakla kesip ayırıyoruz,.
  10. Bir bardak yardımıyla kesip tepsiye yerleştiriyoruz.
  11. Üzerine tereyağ ve sıvı yağ eritip döküyoruz.
  12. 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  13. Çıkınca birinci sıcağı çıktığında üzerine şerbetini döküyoruz.
  14. En az bir – iki saat kadar dinlendirip servis edebilirsiniz, afiyet olsun ????????☺️.
Ay Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,669Mesajlar
29,742Kullanıcılar
yakshaSon üye
Üst Alt