Ay Baklavası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 50 gram kadar tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sirke
- 5 su bardağı un (Ölçülü eklenir)
- 5 su bardağı şeker
- 6 su bardağı su
- 1 dilim limon
- 1 kase dövülmüş ceviz içi
- 300 gram tereyağı
- 100 gram margarin (Sıvı yağda olabilir )
- Antep fıstığı
Ay Baklavası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbeti için şeker ve su ocağa alınıp kaynatılır. Kaynamaya başlayan şerbetimize limon dilimi atılıp, 10 dakika daha kısık ateşte iyice kıvam alana kadar kaynatılıp soğumaya bırakılır.
- İçi için; ceviz rondodan çekilip hazır edilir. Hamuru için önce sıvı malzemeler yoğurma kabına alınır homojen bir kıvama gelince kabartma tozu ve un ölçülü eklenerek yumuşak bir hamur elde edene kadar iyice yoğrulur ve yarım saat dinlendirilir.
- Dinlenen hamurumuzu 3 eşit parçaya bölüp her birini orta büyüklükte yufka açıp arasına bolca nişasta yayılarak (Her katta bolca nişasta yayıyoruz) bohça şekli verilerek toparlanır ve bezeler yarım saat daha dinlendirilir.
- Daha sonra, bezemizi elimizle bastırarak açalım iyice nişastasını yapıştıralım. Sonra merdane ile büyük bir yufka açalım arasına ceviz serptikten sonra ortadan ikiye keselim.
- Her iki taraftan ortaya doğru 2 parmak genişliğinde katlayarak rulo yapalım çay bardağının yarısı ile ile ay şekli vererek tepsiye dizelim.
- Erittiğimiz yağıda üzerine gezdirdikten sonra, 180 derece fırınımızda önce kabarana pişirip, daha sonra fırın ayarını düşüp, yaklaşık 2 saat kadar pişirelim.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra ılık şerbetimiz dökelim. Şerbetini içen tatlımızı servis edebiliriz.