Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ay Çöreği

Ay Çöreği

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER

Hamuru için:

50 gram tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş) 3 yemek kaşığı toz şeker 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı 3 yemek kaşığı süt 1 adet yumurta sarısı 12 tatlı kaşığı kuru maya 1,5 su bardağı un İç harcı için:

3 dilim kakaolu kek 1 tatlı kaşığı kakao 1 yemek kaşığı toz şeker 1 adet rendelenmiş limon kabuğu 12 çay bardağı kuru üzüm 12 çay bardağı ince çekilmiş fındık içi 14 çay kaşığı tarçın 2 yemek kaşığı süt Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı 1 yemek kaşığı pekmez 2 yemek kaşığı file Antep fıstığı 1 tatlı kaşığı susam

NASIL YAPILIR?

Kuru mayayı, oda sıcaklığında sütle küçük bir kapta karıştırdıktan sonra mayanın aktive olması için kısa bir süre bekletin Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını karıştırma kabına alın Toz şeker ilavesiyle krema kıvamını alana kadar karıştırın Ayçiçek yağı, yumurta sarısını ve maya karışımını ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün Elenmiş unu azar azar ekleyip tüm malzemeyi toparlanana kadar karıştırın Kıvam alan ve toparlanan hamuru, üzerine temiz bir mutfak bezi kapattıktan sonra oda ısısında 30 dakika kadar dinlendirin Ay çöreklerinin iç harcı için; evde kalan ya da ayrıca satın aldığınız kakaolu dilim kekleri küçük bir kaba ufalayın Sütle ıslattıktan sonra kakao, toz şeker, ince çekilmiş fındık içi, kuru üzüm, rendelenmiş limon kabuğu ve tarçın ilavesiyle karıştırın Hazırladığınız çörek hamurundan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın Hamurları hafifçe unlanmış mutfak tezgahı üzerinde uzunlamasına açın Kakaolu iç harcı elinizle sıkıp orta kısmına uzunlamasına yerleştirin Hamurun kenar kısımlarını ortaya doğru alıp rulo şeklinde sarın Uç kısımlarını kapattıktan sonra kıvırıp ay şeklini verin Üzerlerine pekmez ilavesiyle çırpılmış yumurta sarısı sürüp çatalın arka tarafıyla yol şeklinde desen verin File Antep fıstığı ve susam serpiştirdikten sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıp hafif bir şekilde kabarana kadar pişirin Ilık olarak sevdiklerinizle paylaşın


 

Similar threads

Ay Çöreği Tanımı İçin Gereçler Hamuru İçin 125 gram tereyağı (Oda sıcaklığında bekletilmiş)5 yemek kaşığı toz şekerYarım çay bardağı sıvıyağ1 çay bardağı ılık süt1 çay bardağı ılık su1 adet yumurta akı (Sarısı üzerine)1 paket kuru maya5 su bardağı un (Kontrollü) İç Harcı İçin 2 paket kakaolu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
MALZEMELER Maya karışımı için: 14 su bardağı ılık su 14 su bardağı ılık süt 14 paket yaş maya 12 tatlı kaşığı toz şeker 12 çay bardağı un Maya karışımına ek çörek hamuru için: 14 su bardağı toz şeker 12 tatlı kaşığı toz mahlep 1 adet yumurta 60 gram tereyağı 2 su bardağı un Üzeri için: 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
84
MALZEMELER Pide hamuru için: 2 su bardağı un 12 su bardağı ılık süt 12 paket yaş maya (21 gram) 1 çay kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı 12 çay kaşığı tuz İç harcı için: 300 gram mantar 150 gram rendelenmiş kaşar peyniri 14 çay kaşığı tuz 14 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
72
MALZEMELER Çörek hamuru için: 12 çay bardağı yoğurt 1 adet yumurta akı 12 çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı 12 çay bardağı ılık süt 1 tatlı kaşığı kuru maya 1 yemek kaşığı toz şeker 12 yemek kaşığı tuz İç harcı için: 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı 200 gram...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
MALZEMELER 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş) 1 çay bardağı zeytinyağı 1 adet yumurta sarısı 6 yemek kaşığı pudra şekeri 2 su bardağı un 12 su bardağı mısır nişastası 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya İç harcı için: 10 adet kurutulmuş incir 2 yemek kaşığı toz ceviz içi 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
858,496Konular
981,798Mesajlar
29,864Kullanıcılar
sami2010Son üye
Üst Alt