Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ay Çöreği

Ay Çöreği
0
28

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
ay-coregi.jpg

Ay Çöreği Tanımı İçin Gereçler


Hamuru İçin
  • 125 gram tereyağı (Oda sıcaklığında bekletilmiş)
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 adet yumurta akı (Sarısı üzerine)
  • 1 paket kuru maya
  • 5 su bardağı un (Kontrollü)
İç Harcı İçin
  • 2 paket kakaolu kek
  • 2  yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1, 5 su bardağı kuru üzüm
  • 1 çay bardağı fındık içi yahut ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım yahut 1 çay bardağı süt (Azar azar ekleyin)
Üzeri İçin
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • Fındık yahut file fıstık

Ay Çöreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Kuru mayayı, oda sıcaklığında su ve sütle küçük bir kapta karıştırdıktan sonra mayanın aktive olması için kısa bir mühlet bekletin. Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını karıştırma kabına alın.
  2. Toz şeker ilavesiyle krema kıvamını alana kadar karıştırın. Ayçiçek yağı, yumurta akını  ve maya karışımını ekledikten sonra karıştırma sürecini sürdürün.
  3. Elenmiş unu azar azar ekleyip tüm malzemeyi toparlanana kadar karıştırın. Kıvam alan ve toparlanan hamuru, üzerine pak bir mutfak bezi kapattıktan sonra oda ısısında en az 30 dakika kadar dinlendirin.
  4. Ay çöreklerinin iç harcı için kakaolu  kekleri bir kaba ufalayın. Sütle ıslattıktan sonra kakao, toz şeker, fındık içi, kuru üzüm,   tarçın ilavesiyle karıştırın.
  5. Hazırladığınız çörek hamurundan yumurta büyüklüğünde modüller kopartıp bezeler yapın. Hamurları yavaşça mutfak tezgahı üzerinde uzunlamasına açın.
  6. Kakaolu iç harcı elinizle sıkıp orta kısmına uzunlamasına yerleştirin. Hamurun kenar kısımlarını ortaya gerçek alıp rulo biçiminde sarın.
  7. Uç kısımlarını kapattıktan sonra kıvırıp ay halini verin, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Üzerlerine pekmez ilavesiyle çırpılmış yumurta sarısı sürün, fındık yahut fıstık serpin.
  8. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. ➡️ Ben 20 adet yaptım, iç harcın biçimini de evvelden hazırlayarak yaptım.
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt