Ay Kurabiyesi (Vanillekipferl) Tanımı İçin Gereçler
Hamur için:
- 250 gram un
- 200 gram tereyağı
- 3 adet yumurta sarısı
- 125 gram öğütülmüş badem
- 125 gram şeker
- 2 paket vanilya şekeri
- 1 tutam kabartma tozu
- Pudra şekeri
Ay Kurabiyesi (Vanillekipferl) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamur için; tüm gereçleri bir karıştırma kabına alın ve yoğurun ve 1-2 saat buzdolabında bekletin.
- Hamuru kısaca yoğurun. Hamurdan fındık büyüklüğünde modüller alın.
- Hamuru rulo haline getirin, uçlarını daha fazla incelterek uzatın ve ay halinde kıvırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst ayarda yaklaşık 8 dakika pişirin.
- Pişirdikten çabucak sonra sıcak kurabiyelere pudra şekeri serpin. Büsbütün soğumalarına müsaade verin.