
Ay Pare Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağ veya margarin
- 2 adet yumurta (Akı içine sarısı üzerine )
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz veya fındık
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
- 3 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- 3 damla limon suyu
Ay Pare Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbetimizi hazırlıyoruz ılık kalacak.
- Ardından diğer tüm malzemelerimizi karıştırıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Sonra uzunlamasına şekil verip (İki parmak genişliğinde) çay bardağı şekli ile ay şeklinde kesiyoruz.
- Yağlanmış tepsiye dizip yumurta sarısı sürüp, 180 derece de üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- İlk sıcaklığı geçince şerbetini ekliyoruz afiyet olsun.