teknolojiuzmani
FD Üye
Ay Formlu Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket margarin
- 2 adet yumurta akı (Sarısı üzere)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- Aldığı kadar un
- Çörek otu ,susam
Ay Halli Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına un hariç bütün gereçler eklenir ve yoğurulur.
- Daha sonra denetimli bir halde un eklenir.
- Kulak göğsü kıvamı yumuşaklığından kum üzere dağılan bir hamur elde edilir.
- Hamur iki eşit kesime bölünür ve silindir biçimi verilir.
- Silindir formu verdiğimiz hamurların üstüne bastırılır ve hamur kalınlığının eşitlenmesi sağlanır.
- Daha sonra su bardağı yardımı ile ay hali verilir(dilediğiniz diğer formları de verebilirsin).
- Şekil verdiğimiz hamurların üzerine yumurta sarıları sürülür.
- Üzerine çörekotu ve susam serpilir.
- Önceden ısıtılmış fırında 170°’de altı üstü kızarana kadar 20 dakika denetimli halde pişirilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun????.