Ay Tatlısı Tarifi
Resimli Ay Tatlısı Tarifi
Ay Tatlısı Tarifi Resimli
imagesaytatlisitarifi5ad42ee6c0136
icindekiler
Hamur malzemesi :
500 gr Un,
15 gr Tuz,
12 limonsuyu,
250clsu,
1 ad Yumurta,
350gr margarin
İc Malzeme :
1 kg haşlanmış havuc,
250 gr Tozşeker,
200 gr Pudra şekeri,
1 ad Yumurta
Şurubu :
1250 gr Tozşeker,
1 litre su,
Yarım limon
Şurubun Hazırlanması:
1250 gr toz şeker, 12 limon, 1 litre suyu yaram saat kaynatın
Hamurun yapılışı:
Unu havuz şeklinde yapın, margarin haric diğer malzemeleri ortasına koyun iyice yoğurarak top haline getirin
Uzerine nemli bez koyun, 20dk dinlendirin
Merdane ile hamur acın, margarini icine koyarak hamuru kapatın,
Tekrar merdane ile yoğurun, hamuru acın (bu işlemi iki defa yapın)
İcinin hazırlanması :
Havucları rendeleyin, şeker ve yumurta ilave edip, karıştırın
Hazır olan hamuru madeni para kalınlığında acın, uzerine hamur karışımı eşit şekilde yayıp rulo şeklinde sarın
2 cm kalınlığında yuvarlak şekilde kesin, tepsiye dizerek 180 derece fırında 40 dk pişirin,
Soğuduktan sonra şurubu ilave ederek servis edin
Afiyet olsun
Resimli Ay Tatlısı Tarifi
Ay Tatlısı Tarifi Resimli
imagesaytatlisitarifi5ad42ee6c0136
icindekiler
Hamur malzemesi :
500 gr Un,
15 gr Tuz,
12 limonsuyu,
250clsu,
1 ad Yumurta,
350gr margarin
İc Malzeme :
1 kg haşlanmış havuc,
250 gr Tozşeker,
200 gr Pudra şekeri,
1 ad Yumurta
Şurubu :
1250 gr Tozşeker,
1 litre su,
Yarım limon
Şurubun Hazırlanması:
1250 gr toz şeker, 12 limon, 1 litre suyu yaram saat kaynatın
Hamurun yapılışı:
Unu havuz şeklinde yapın, margarin haric diğer malzemeleri ortasına koyun iyice yoğurarak top haline getirin
Uzerine nemli bez koyun, 20dk dinlendirin
Merdane ile hamur acın, margarini icine koyarak hamuru kapatın,
Tekrar merdane ile yoğurun, hamuru acın (bu işlemi iki defa yapın)
İcinin hazırlanması :
Havucları rendeleyin, şeker ve yumurta ilave edip, karıştırın
Hazır olan hamuru madeni para kalınlığında acın, uzerine hamur karışımı eşit şekilde yayıp rulo şeklinde sarın
2 cm kalınlığında yuvarlak şekilde kesin, tepsiye dizerek 180 derece fırında 40 dk pişirin,
Soğuduktan sonra şurubu ilave ederek servis edin
Afiyet olsun