iltasyazilim
FD Üye
Ayaş Kebabı Tarifi Resimli
Ayaş Kebabı nasıl yapılır
Ayaş Kebabı yapılışı
Ayaş Kebabı Tarifi Resimli
Araç Gereç : 4 isim Kuzu incik, 4 isim Paça, 2 isim Yumurta sarısı, 2 çorba kaşığı yoğurt, 1 ad Limon suyu, 1 çorba kaşığı Un, 1 isim Havuç, 1 isim Patates, 1 isim Kabak, Tuzlu, beyaz toz biber Haşlama malz:2 diş Sarımsak, 2 isim Kuru soğan, 1 ad Maydanoz kökü, 1 çorba kaşığı Sirke, 1 ad Havuç Sos:2 diş Sarımsak, 20 gr Tereyağ, 1 çorba kaşığı Sirke, 1 akarsu kaşığı toz kırmızı biber
Betimleme : İncik ve paça temizlenip, havuç, patates ve kabak, haşlama malzemeleriyle ayrı olarak haşlanırİnciklerin suyu atılır, paçaların suyu süzdürülüp ayrılarak ılıtılır Bir kabın içine un, yoğurt, yumurta sarısı, limon suyu bulamaç yapılır Daha Sonra ılık paça suyuna çırpma teli ile karıştırılarak yedirilir ve kaynatılır Tuzlu ve biberi atılırSos elde edildekten sonradan, incik ve paçalar kemiklerinden ayrılır İncik tabağın ortasına, paçalar etrafına gelecek şekilde konup, turner sebze ve sos eşliğinde servis edilir Özlem üstüne sirkeli sarımsak sos ve kızarmış biberli yağ verilir *
Ayaş Kebabı nasıl yapılır
Ayaş Kebabı yapılışı
Ayaş Kebabı Tarifi Resimli
Araç Gereç : 4 isim Kuzu incik, 4 isim Paça, 2 isim Yumurta sarısı, 2 çorba kaşığı yoğurt, 1 ad Limon suyu, 1 çorba kaşığı Un, 1 isim Havuç, 1 isim Patates, 1 isim Kabak, Tuzlu, beyaz toz biber Haşlama malz:2 diş Sarımsak, 2 isim Kuru soğan, 1 ad Maydanoz kökü, 1 çorba kaşığı Sirke, 1 ad Havuç Sos:2 diş Sarımsak, 20 gr Tereyağ, 1 çorba kaşığı Sirke, 1 akarsu kaşığı toz kırmızı biber
Betimleme : İncik ve paça temizlenip, havuç, patates ve kabak, haşlama malzemeleriyle ayrı olarak haşlanırİnciklerin suyu atılır, paçaların suyu süzdürülüp ayrılarak ılıtılır Bir kabın içine un, yoğurt, yumurta sarısı, limon suyu bulamaç yapılır Daha Sonra ılık paça suyuna çırpma teli ile karıştırılarak yedirilir ve kaynatılır Tuzlu ve biberi atılırSos elde edildekten sonradan, incik ve paçalar kemiklerinden ayrılır İncik tabağın ortasına, paçalar etrafına gelecek şekilde konup, turner sebze ve sos eşliğinde servis edilir Özlem üstüne sirkeli sarımsak sos ve kızarmış biberli yağ verilir *