bilgisayarci
FD Üye
Ayçekidekli Kaşarlı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 2 çay bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
- 1 paket dr oetker instant kuru maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 paket dr oetker kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- İç ayçekirdeği
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Ayçekidekli Kaşarlı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurtayı küçük kesenin içine kıralım.
- Ardından üzerine sıvı yağ ekleyerek karıştırıp bir köşede bekletelim.
- Ardından kaşar peynirini rendeleyip bekletelim.
- Ardından karıştırma kasenin içine ılık sütü toz şekeri toz mayayı suyu ve sıvı yağı tuzu ilave edin.
- Ardından kulak memesi kıvamında bir hamur olucak şekilde unu kontrollü bırakarak poğaça hamurunu yoğurun.
- Ardından hamuru 15 dakika üzeri kapalı şekilde oda ısısında bekletin.
- Ardından hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ortasında kaşar peyniri bıraktıktan sonra poğaça hamurunu istediğiniz şekli vererek yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine poğaça hamurunu sırayla dizelim.
- Ardından hamuru 15 dakika daha tepside bekletelim.
- Sonra üzerine yumurta sarısı sürüp en son ay çekirdeği ile süsleyip ardından önceden ısıtılmış fanlı fırında 200 derecede 25 dakika poğaçaların üzeri ve altı kızarana kadar kontrollü pişirin.
- Fırından çıkan poğaçaların üzerine temiz mutfak örtüsü örterek 15 dakika bekledikten sonra poğaçaları servis tabağına bırakın afiyet olsun. Not su bardak ölçüsü 200ml çay bardak ölçüsü 110ml.