Ayçiçeği Pişisi Tarifi İçin Malzemeler
- 4 buçuk su bardağı un
- 2 yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabarma tozu
- Yarım çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı su
- 2 su bardağı sıvı yağ
Ayçiçeği Pişisi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabımıza unumuzu alalım. Ortasını açıp yumurtaları kabartma tozunu, yoğurdu, tuzu suyunu koyup yoğuralım. Orta yumuşaklıkta bir hamur olacak.
- Hamurumuzu 2 bezeye bölelim. Merdane ile açıp kavanoz veya ağzı geniş bir su bardağıyla yuvarlak şekillerde keselim.
- Çıkardığımız yuvarlak şekildeki pişi hamurunun tam ortasına pet kapağıyla küçük bir daire yapıp etrafını 8 eşit şekilde keselim. Elimizle kestiğimiz yaprakların uçlarını büzelim.
- Tavamıza yağımızı koyup kızınca papatya şekli verdiğimiz pişi lerimizi kızartalım.
- Servis yapacağımız zaman ortalarına arzu’ya bağlı marmelat, sıvı çikolata veya labne koyarak servis yapalım.
Yapın beğeneceksiniz afiyet sıhhat olsun.
Ayçiçeği Pişisi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı