![aydin-yuvarlamasi.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/02/22/aydin-yuvarlamasi.jpg)
Aydın Yuvarlaması Tanımı İçin Materyaller
- 300 dana kıyma
- 1 adet yumurta
- 2,5 -3 su bardağı un
- 3 adet küçük uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 er tatlı kaşığı tuz ,karabiber, kırmızı toz biber
- Kızartmak için sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Yeteri kadar su
- Tuz
Aydın Yuvarlaması Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel soğanları rendeleyin. ( robotta parçalamayın, kalın olmasın) çukur bir kaba soğan rendesi, yumurta, salça ve baharatları koyun.
- Üzerine azar azar un eklemeye başlayın ve yoğurun. Hamur ne çok katı, ne de çok yumuşak olmalı.
- Form verecek kadar kıvamda olmalı. ) yoğurduğunuz hamuru evvel ikiye bölüp silindir yapın.
- Sonra silindiri de uzunlamasına ikiye kesip 4 rulo elde edin.
- Rulolardan küçük modüller kesip ortası şişkin kenarları ince formda kesimler yapın. Tamamını bu formda bitirip bir kenara alın.
- Tavaya sıvı yağ koyun ve ısınınca yuvarlamaları yavaşça ekleyin. ( derin yağ olmalı. ) koyu kahverengi renk alana kadar kızartın.
- Sonra tencereye tereyağını alın.
- Yağ eriyince salçayı ekleyip kokusu gidene kadar kavurun.
- Üzerine su yahut et suyu ( yahut dana bulyon )ekleyip kaynatın.
- Tuz, kırmızıbiber ve yuvarlamalarınızı ek edip yumuşayıncaya kadar pişirin. Çorba üzere çok olmayan bir yemek olduğunu da unutmayalım.