Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Aydın Yuvarlaması

Aydın Yuvarlaması
0
71

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
aydin-yuvarlamasi.jpg

Aydın Yuvarlaması Tanımı İçin Materyaller

  • 300 dana kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 2,5 -3 su bardağı un
  • 3 adet küçük uzunluk soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 er tatlı kaşığı tuz ,karabiber, kırmızı toz biber
  • Kızartmak için sıvı yağ
Sosu için:
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yeteri kadar su
  • Tuz

Aydın Yuvarlaması Tanımı Yapılışı

  1. Birinci evvel soğanları rendeleyin. ( robotta parçalamayın, kalın olmasın) çukur bir kaba soğan rendesi, yumurta, salça ve baharatları koyun.
  2. Üzerine azar azar un eklemeye başlayın ve yoğurun. Hamur ne çok katı, ne de çok yumuşak olmalı.
  3. Form verecek kadar kıvamda olmalı. ) yoğurduğunuz hamuru evvel ikiye bölüp silindir yapın.
  4. Sonra silindiri de uzunlamasına ikiye kesip 4 rulo elde edin.
  5. Rulolardan küçük modüller kesip ortası şişkin kenarları ince formda kesimler yapın. Tamamını bu formda bitirip bir kenara alın.
  6. Tavaya sıvı yağ koyun ve ısınınca yuvarlamaları yavaşça ekleyin. ( derin yağ olmalı. ) koyu kahverengi renk alana kadar kızartın.
  7. Sonra tencereye tereyağını alın.
  8. Yağ eriyince salçayı ekleyip kokusu gidene kadar kavurun.
  9. Üzerine su yahut et suyu ( yahut dana bulyon )ekleyip kaynatın.
  10. Tuz, kırmızıbiber ve yuvarlamalarınızı ek edip yumuşayıncaya kadar pişirin. Çorba üzere çok olmayan bir yemek olduğunu da unutmayalım.
 
858,496Konular
982,225Mesajlar
30,141Kullanıcılar
HasantemelSon üye
Üst Alt