Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Aynı Hamurdan Yumuşacık Pamuk Gibi Açma Ve Tahinli Çörek

Aynı Hamurdan Yumuşacık Pamuk Gibi Açma Ve Tahinli Çörek
0
22

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
ayni-hamurdan-yumusacik-pamuk-gibi-acma-ve-tahinli-corek.jpg

Aynı Hamurdan Yumuşacık Pamuk Gibi Açma Ve Tahinli Çörek Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru için:
  • 1 su bardak ılık süt
  • 1 su bardak su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta akı (Sarıları üstüne)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 küp yaş maya (42 gr)
  • Alabildiği kadar un
Arasına sürmek için:
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
Üstüne sürmek için:
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • Çörekotu

Aynı Hamurdan Yumuşacık Pamuk Gibi Açma Ve Tahinli Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle sütü ısıtıyorum ılık olacak ki mayamızı kesmesin.
  2. Sütun içine mayayı koyup karıştırıyorum ve 10 dak. Beklemeye bırakıyorum.
  3. Kabaran sütun içine suyu, sıvı yağı, şekeri ve tuzu koyup karıştırıyorum.
  4. Sonra yavaş yavaş unu ekliyorum ele yapışmayacak yumuşacık hamur yapıyorum.
  5. Üstünü kapatıp 20-25 dakika kadar dinlendiriyoruz.
  6. Dinlenen hamuru yumurta büyüklüğünde bezeler yapıyorum. Her bezeyi 25 cm uzatıyorum ikisini birbirine dolayıp şekil veriyorum.
  7. Aynı hamurdan içine tahin koyup tahinli çörek de yapıyorum.
  8. Bezeyi tabak büyüklüğünde açıp içine 1 yemek kaşığı tahin biraz şeker ve kırılmış ceviz koyup sarıyorum.
  9. Gül böreği gibi şekil veriyorum. Tepside 10 dak. mayalandırıp yumurta sarısını sürüyorum.
  10. Önceden ısıtılmış 180° fırında pişiriyorum. Afiyet olsun.
Aynı Hamurdan Yumuşacık Pamuk Gibi Açma Ve Tahinli Çörek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,291Mesajlar
29,560Kullanıcılar
xanzalSon üye
Üst Alt