Aypare (Ceviz Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 1 yumurta akı (Sarısı üzerine )
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı irmik
- 1,5 çay bardağı dövülmüş ceviz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2-2,5 su bardağı un
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Birkaç damla limon
Aypare (Ceviz Tatlısı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şerbetimiz hazırlayıp 10-15 dakika kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
- Yumurta akını ve pudra şekerini güzelce çırpalım ve un hariç tüm malzemeleri içine katarak karıştıralım.
- Karışımın içine azar azar unu ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Kıvamına göre unu kontrollü katalım (Ben tam 2,5 su bardağı kullandım)
- Yumuşak bir kıvam alan hamuru tezgahta şekil vererek çay bardağı yardımıyla ay???? şeklinde parçalara ayıralım (Dilerseniz benim yaptığım diğer şekillerden de yapabilirsiniz)
- Parçalara ayırdığımız hamurların şeklini elimizle düzelterek yağladığımız borcama dizelim ve üstüne yumurta sarısını sürelim.
- 180 derece fırına üstü ve altı kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkardıktan sonra hemen soğuk şerbeti dökelim ve dinlenmeye bırakalım. Servis ederken üzerine toz yeşil fıstık veya dövülmüş cevizle süsleyebiliriz. Afiyet olsun????.