Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Aypare (Ceviz Tatlısı)

Aypare (Ceviz Tatlısı)
0
25

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
aypare-ceviz-tatlisi.jpg

Aypare (Ceviz Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 yumurta akı (Sarısı üzerine )
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1,5 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2-2,5 su bardağı un
Şerbeti İçin;
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Birkaç damla limon

Aypare (Ceviz Tatlısı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce şerbetimiz hazırlayıp 10-15 dakika kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
  2. Yumurta akını ve pudra şekerini güzelce çırpalım ve un hariç tüm malzemeleri içine katarak karıştıralım.
  3. Karışımın içine azar azar unu ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Kıvamına göre unu kontrollü katalım (Ben tam 2,5 su bardağı kullandım)
  4. Yumuşak bir kıvam alan hamuru tezgahta şekil vererek çay bardağı yardımıyla ay???? şeklinde parçalara ayıralım (Dilerseniz benim yaptığım diğer şekillerden de yapabilirsiniz)
  5. Parçalara ayırdığımız hamurların şeklini elimizle düzelterek yağladığımız borcama dizelim ve üstüne yumurta sarısını sürelim.
  6. 180 derece fırına üstü ve altı kızarana kadar pişirelim.
  7. Fırından çıkardıktan sonra hemen soğuk şerbeti dökelim ve dinlenmeye bırakalım. Servis ederken üzerine toz yeşil fıstık veya dövülmüş cevizle süsleyebiliriz. Afiyet olsun????.
Aypare (Ceviz Tatlısı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
981,951Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt