teknolojiuzmani
FD Üye
Aypare Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
Şerbeti için
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 5-6 damla limon suyu ile birlikte yarım limon
- Yarım paket margarin
- 1 yumurta beyazı sarısı ise dışına
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı irmik
- 1.5 çay bardağı ceviz içi ufaltılmış
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2 yada 2.5 su bardağı un
Aypare Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Şerbeti için şekeri suyu tencereye alıp karıştıralım eriyinceye kadar sonra pişirelim.
- Kaynamaya başlayınca limonu damlatıp orta ateşte 10-15 dakika kaynatıp kapatalım.
- Hamuru için un ve vanilya, kabartma tozu hariç bütün malzemeyi karıştıralım.
- Üzerine denetimi halde un ve kabartma tozunu vanilyayı ekleyip yoğuralım hamur yumuşak olucak.
- Hamuru yuvarlayıp uzun biçim verip iki cm kalınlığında olacak halde düzeltip çay bardağıyla yarım yarım kesip ay biçimi verelim.
- Üzerine yumurta sürüp 180 derecede nar üzere kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkar çıkmaz üzerine soğuk şerbeti dökelim.