elektronikci
FD Üye
Aypare Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram yumuşamış tereyağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı irmik
- 1,5 çay bardağı çekilmiş ceviz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta ( akı hamurun içine sarısı üzerine sürmeye)
- 2- 2,5 su bardağı un
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1-2 damla limon
Aypare Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel şerbetimizi kaynatalım,.
- Kaynayınca içerisine 3-4 damla limon damlatıp 10-15 dk kaynatıp altını kapatalım soğumaya bırakalım.
- Şimdi hamurumuzu yoğuralım gerekli tüm gereçleri uygun bir kapta birleştirip güzelce yoğuralım unu denetimli ekleyelim bilhassa 2 su bardağı undan sonra azar azar ek ederek yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Hamuru tezgah üzerinde düzleyip çay bardağı ile ay halinde haller verelim tepsimize yerleştirelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim.
- 180 derece alt üst güzelce kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkarttığımız tatlımızın birinci sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbeti üzerine gezdirelim. Afiyet olsun.