Ayran Aşı Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı buğday
- 1 su bardağı kadar haşlanmış nohut
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- Taze ve kuru nane
- Sızma zeytinyağı
- Tuz
- Yeteri kadar soğuk su ve dilerseniz buz
Ayran Aşı Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Buğdayları çokça yıkayıp 1 gece evvelden ıslatın.
- Ben olağanda nohut her vakit kendim haşlayıp kabuklarını soyup kullanırım, bu biçimde haşlanmış birinci sefer kullandım ve çok şad kaldım. Siz kendiniz haşlayacaksanız onu da 1 gece evvelden ıslatın.
- Sonraki gün ıslattığınız buğdayın suyunu süzün ve berraklaşana kadar çokça yıkayın.
- Üzerine pak su ekleyerek yumuşayana dek haşlayın. (ben haşlama suyu çok fazla olmadığı için süzmedim, kendi haşlama suyu lezzet ve kıvam veriyor sizde süzmeyin. ) tuz ekleyip karıştırın ve ılınmaya bırakın.
- Başka bir karıştırma kabında süzme yoğurt ve soğuk suyu çırpın.
- Güzelce ılınan-soğuyan buğdayların üzerine yoğurtlu karışımı ekleyin.
- Haşlanmış kabukları soyuluş nohutları, bol sızma zeytinyağı, kuru ve taze nane ekleyip karıştırın ve tekrar buzdolabına alın. Mümkünse en az 1-2 saat dinlendirip buz üzere olduktan sonra servise alın.