Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ayran Aşı Çorbası

Ayran Aşı Çorbası
0
28

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
ayran-asi-corbasi.jpg

Ayran Aşı Çorbası Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı buğday
  • 1 su bardağı kadar haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • Taze ve kuru nane
  • Sızma zeytinyağı
  • Tuz
  • Yeteri kadar soğuk su ve dilerseniz buz

Ayran Aşı Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Buğdayları çokça yıkayıp 1 gece evvelden ıslatın.
  2. Ben olağanda nohut her vakit kendim haşlayıp kabuklarını soyup kullanırım, bu biçimde haşlanmış birinci sefer kullandım ve çok şad kaldım. Siz kendiniz haşlayacaksanız onu da 1 gece evvelden ıslatın.
  3. Sonraki gün ıslattığınız buğdayın suyunu süzün ve berraklaşana kadar çokça yıkayın.
  4. Üzerine pak su ekleyerek yumuşayana dek haşlayın. (ben haşlama suyu çok fazla olmadığı için süzmedim, kendi haşlama suyu lezzet ve kıvam veriyor sizde süzmeyin. ) tuz ekleyip karıştırın ve ılınmaya bırakın.
  5. Başka bir karıştırma kabında süzme yoğurt ve soğuk suyu çırpın.
  6. Güzelce ılınan-soğuyan buğdayların üzerine yoğurtlu karışımı ekleyin.
  7. Haşlanmış kabukları soyuluş nohutları, bol sızma zeytinyağı, kuru ve taze nane ekleyip karıştırın ve tekrar buzdolabına alın. Mümkünse en az 1-2 saat dinlendirip buz üzere olduktan sonra servise alın.
 
858,478Konular
981,298Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt