Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ayran Aşı (Van)

Ayran Aşı (Van)

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
ayran-asi-van.jpg

Ayran Aşı (Van) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı aşurelik buğday (dövme-den-yarma)
  • 1, 5 litre ayran (veya 1/2 (yarım) litre süzme yoğur ile yapılabilir)
  • 1 adet kabak (dolmalık kabak)
  • Yarım demet taze evelik (veya taze nane, yarpuz, pazı, maydanoz vb. otlar )
  • Yarım demet kişniş
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Ayran Aşı (Van) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Buğday yıkanıp, 1 litre su ile kaynatılır.
  2. Haşlanan buğdaya küp küp doğranan kabak ve ince kıyılmış evelik (veya diğer otlar) eklenir. Suyu az gelirse biraz sıcak su ilave edilerek 5 dakika daha haşlanır.
  3. Ayrı bir kapta, ayran, yumurta, un, limon suyu ve tuz iyice karıştırılır ve kaynayan buğdayın üzerine ilave edilir. Gerekirse sıcak su ilave edilir.
  4. Ayranın pişerken kesilmemesi için; kaynayana kadar, yüksek ateşte sürekli karıştırılmalıdır. Kaynamaya başlayınca ince doğranmış kişniş eklenir.
  5. Çorba kısık ateşte, 15 dakika kadar kaynatılır ve ocak kapatılır.
  6. Tencerenin kapağı kapatılmadan, arada bir karıştırılarak sıcaklığı biraz düştüğünde servise hazırdır. Afiyet, şifa olsun.
Ayran Aşı (Van) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,506Konular
982,855Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt