bilgisayarci
FD Üye
Ayran Çorbası İster Sıcak İster Soğuk Tarifi İçin Malzemeler
- 2 orta boy kase yoğurt
- 2 kase su (Yoğurdun katılığına göre değişir)
- Tuz
- 1 kase buğday
- Konserve veya haşlanmış 1 çay bardağı nohut
- 1 yemek kaşığı tereyağ ve kurunane
Ayran Çorbası İster Sıcak İster Soğuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce buğday pişmeye yakın haşlıyoruz, soğuk sudan geçirip süzüyoruz ve kenara alıyoruz.
- Yoğurt, tuz ve suyu iyice karıştırılır. Suyun miktarı yoğurdun katılığına bağlı.
- Suyu ve yoğurdu karışımı ayran kıvamında olması yeterli.
- Kaynadıktan sonra suyu çok ise çorba kıvamını almayacaktır ama soğudukça katılaşacaktır.Yani sulu ve katı olmaması gerekiyor.
- Uygun bir tencereye buğday ve ayranı ekliyoruz.
- Burası çok önemli:???? iyice kaynamaya başlayana kadar durmadan karıştırıyoruz. Yeteri kadar karıştılmaz ise çorba kesilir.
- Yüksek ıssıda olan tencereyi hiç durmadan çok yavaş olmamak şartı ile karıştırlır.
- İyice kaynamaya başladıktan sonra birkac dakika daha karıştırılır ve karıştırmayı bırakabilirsiniz.
- Orta ateşte en az 10 dakika kaynatıyoruz.
- Kaynadıktan sonra tereyağ ile kuru nane karışımını üzerine döküp servis edebilirsiniz.
- Soğuk servis için: soğumasını bekleyebilirsiniz.
- Soğuduktan sonra buzdolabında 1 gün bekletilirse katı kıvamın alacaktır.
- Dilerseniz soğuk su ekleyip karıştırdıktan sonra servis edebilirsiniz veya lezzetini arttırmak için ocakta ısıttıktan sonra ezilmiş sarımsak ekleyebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.