Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ayran Çorbası

Ayran Çorbası
0
93

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
68
F-D Coin
66

Ayran Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı buğday
  • 5 su bardağı su
Ayranı için;
  • 2.5 su bardağı yoğurt
  • 1.5 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı un
Köftesi için;
  • 200 gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 1 adet soğan
  • Aşotu
  • Tuz

Ayran Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle tenceremize su ve buğdayımızı koyup haşlıyoruz.
  2. Bir taraftan yoğurt ,un ve 1. 5 su bardağı suyu uygunca çırpıyoruz.
  3. Pişmiş olan buğdayımıza yavaş yavaş ek edelim.
  4. Buğdayımız soğuksa ayranımıza sıcak suyundan ekleme yapmayabiliriz lakin buğdayımız sıcak ise kesmemesi için ayrana buğdayın suyundan azar azar ek edelim o sıcaklığı yakalayım ki çorbamız kesmesin.
  5. Bir taraftan soğanları minik minik doğrayıp tereyağ ile yeterlice kavuralım .
  6. Bir taraftan kıymamızıa tuz ekleyip minik minik yuvarlayıp kaynayan çorbamıza ek edelim.
  7. Aşotumuzu da ek edelim.
  8. En son düzgünce kavrulan soğanlarımızı çorbamıza buluşturalım deneyen yiyenlere afiyet olsun .
Ayran Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Ayran Aşı Çorbası Köfteli Tanımı İçin Materyaller 3 çorba kaşığı nohut (Haşlanmış)6 çorba kaşığı buğday1 su bardağı yoğurt2 tatlı kaşığı un1 tatlı kaşığı tuz1 bardak et suyu yoksa sorun yok2.5 su bardağı suEt suyu yoksa biraz daha su eği Köftesi için Biraz kıyma az tuz kara biber yoğrulcak ufak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Erzurum Ayran Aşı Çorbası Tanımı İçin Materyaller 1 adet yumurta2 yemek kaşığı un4 su bardağı yoğurt (ekşimiş yoğurdunuz varsa onu bu çorbaya katarak değerlendirebilirsiniz)2 su bardağı su1 su bardağı buğday (önceden haşlanmış)1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı aşotu (Önceden salamurası yapılmış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Yoğurt Çorbası (Yayla, Ayran Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler 1 çay bardağı arpa şehriye (isterseniz tel şehriye de koyabilirsiniz nasıl seviyorsanız)1 lt su Terbiyesi için 1 su bardağı yoğurt1 yemek kaşığı un1 yumurta sarısı Sos için (yağ kızdırma) ; 1 tatlı kaşığı pul biber1 tatlı kaşığı nane1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
Ayran Çorbası Tanımı İçin Malzemeler Yarım kavanoz yoğurt1 su bardağının yarışı tel şehriye1 tane yumurta5 su bardağı suAyrı bir sos tencerenin içine1 er tatlı kaşığı tuzNaneReyhanİsteğe bağlı kekikPul biber Ayran Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Yarım kavanoz yoğurdu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
Enfes Ayran Çorbası Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı pirinç2,5 su bardağı yoğurt1 yumurta1 tutam un1 limonun yarısı1 orta uzunluk soğan2 tatlı kaşığı dolusu nane1 çorba kaşığı dolusu tereyağı Enfes Ayran Çorbası Tanımı Yapılışı Birinci evvel yoğurt, yumurta, pirinç ve unumuzu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt