Ayranla Krep Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet büyük boy yumurta
- 1/2 (yarım) lt ayran
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Adet sayısına göre dilim kaşar peyniri
- Yeteri kadar ince doğranmış sucuk
Ayranla Krep Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karıştırma kabının içerisine yumurta bir fiske tuz ile iyice çırpılır eğer ayran tuzluysa tuz atmayınız.
- Sırasıyla ayran kabartma tozu, sıvı yağ ve un ilave edilerek akışkan bir hamur elde edilir.
- Krep tavası çok az yağ ile yağlanır orta ateşte bir dolu kepçe hamurdan dökülür incecik tavaya yayılır.
- Alt tarafı pişince spatula yardımıyla ters çevrilerek, arka tarafı da pişirilir bir tabağa alınır.
- Pişen krepin tam ortasına çok az sucuk ve bir dilim kaşar peyniri konularak ister bohça biçiminde (isterseniz de krebi ters çevirdiğinizde yarısına koyup d şeklinde tavadan çıkartmadan pişirebilirsiniz).
- Bohça biçiminde katladığımız krepleri, çok az yağ koyarak, arkalı önlü pişirelim.
Ayranla Krep Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.