![ayranli-corba.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/02/14/ayranli-corba.jpg)
Ayranlı Çorba Tanımı İçin Materyaller
- 2.5 su bardağı buğday
- 2.5 yemek kaşığı dolu dolu un
- 1. yemek kaşığı tuz
- 2,5 kase yoğurt dolu dolu
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı dolu dolu pul biber
- 1 tatlı kaşığı dolu dolu nane
Ayranlı Çorba Tanımı Yapılışı
- 2. 5 su bardağı bu dayımızı çokça su ile yıkıyoruz.
- Yıkadıktan tenceremizin içine döküyoruz üzeri dolacak formda yarısı su koyuyoruz ocağın üstüne koyuyoruz bir taşım kaynatıyoruz.
- Sonra altını kapatıyoruz .
- 1 saat beklettikten sonra tenceremize ocağın üstünü aldıktan sonra kaynatmıyoruz.
- Isıttığımız ayranlı çorbamızın suyundan alıp kasemizin içine döküp top top halinde olmayacak biçimde çırpıyoruz.
- Uunumuzu çıktıktan sonra tenceremizin içine döküyoruz.5 dakika o denli ısıtıyoruz kaynatmıyoruz.Yoğurdumuzu mikserle çırpıyoruz.
- Yoğurdumuzu da tencerenin içine döküyoruz ısıtıyoruz kaynatmıyoruz sıcak formda kaynatırsak çorbamız kesilir.Afiyet olsun.