Ayranlı Corba Tarifi,
Ayranlı Corba nasıl yapılır,
Resimli Ayranlı Corba Tarifi
imagesayranlicorbasitarifiresimli5ad45d90b7aba
Malzemeler
Bir orta kase buyukluğunde hazır erişte
1,5litre su
1 adet soğan
1 tutam nane
Bir orta kase buyukluğunde kase yoğurt(tahminen 5 yemek kaşığı kadar)
Hazırlanışı
Bir corba tenceresi icinde suyumuzu kaynamaya bırakıyoruz Su iyice kaynayınca eriştelerimizi dokuyoruz orta ateşte pişen erişteler buyucek ve kendini salacaktır suyu da yarı yarıya cektiği zaman tıpkı makarna gibi o zaman ocağı kapatabilirsiniz Bir yandan yoğurdumuzu cırpıp sulandırıyoruz, iyice icilesi ayran kıvamına getiriyoruz Bir yandan da eriştelerin soğumasını az bekliyoruz veya soğuması icin balkona vs yere koyabilirsiniz (buzdolabı olmasın),biraz uzerindeki buhar kaybolana kadar soğusa yeterlidir Bir yandan da soğanımızı ister rende ister ince doğrayarak bir tava icinde sıvı yağ icinde kavuruyoruz Kavrulunca ocagın altını kapatıp naneleri soğanın uzerine serpiyoruz Ocağın sıcaklığı onun ozleşmesine yardımcı olacaktır Daha sonra suyu suzulmeyen eriştelerin icine yavaş yavaş yoğurdu dokuyoruz, dokerken biraz biraz eriştenin kendi suyundan yoğurduna 12 kaşık karıştırın ki yogurt kesilmesin Dikkatlice bu işi tamamlıyoruz Uzerine soğanı ve naneyi dokup hepsini karıştırıyoruz Soğuk olarak iciyoruz, tam yaz corbasıdır
Ayranlı Corba nasıl yapılır,
Resimli Ayranlı Corba Tarifi
imagesayranlicorbasitarifiresimli5ad45d90b7aba
Malzemeler
Bir orta kase buyukluğunde hazır erişte
1,5litre su
1 adet soğan
1 tutam nane
Bir orta kase buyukluğunde kase yoğurt(tahminen 5 yemek kaşığı kadar)
Hazırlanışı
Bir corba tenceresi icinde suyumuzu kaynamaya bırakıyoruz Su iyice kaynayınca eriştelerimizi dokuyoruz orta ateşte pişen erişteler buyucek ve kendini salacaktır suyu da yarı yarıya cektiği zaman tıpkı makarna gibi o zaman ocağı kapatabilirsiniz Bir yandan yoğurdumuzu cırpıp sulandırıyoruz, iyice icilesi ayran kıvamına getiriyoruz Bir yandan da eriştelerin soğumasını az bekliyoruz veya soğuması icin balkona vs yere koyabilirsiniz (buzdolabı olmasın),biraz uzerindeki buhar kaybolana kadar soğusa yeterlidir Bir yandan da soğanımızı ister rende ister ince doğrayarak bir tava icinde sıvı yağ icinde kavuruyoruz Kavrulunca ocagın altını kapatıp naneleri soğanın uzerine serpiyoruz Ocağın sıcaklığı onun ozleşmesine yardımcı olacaktır Daha sonra suyu suzulmeyen eriştelerin icine yavaş yavaş yoğurdu dokuyoruz, dokerken biraz biraz eriştenin kendi suyundan yoğurduna 12 kaşık karıştırın ki yogurt kesilmesin Dikkatlice bu işi tamamlıyoruz Uzerine soğanı ve naneyi dokup hepsini karıştırıyoruz Soğuk olarak iciyoruz, tam yaz corbasıdır