Ayranlı Kavurma (Su Yerine Ayran Konuyor) Tanımı İçin Materyaller
- Yarım kilo kuş başı (dana)
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 2 bardak ayran
- 2 büyük diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- İsteğe nazaran soğanda koyabilirsiniz
Ayranlı Kavurma (Su Yerine Ayran Konuyor) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Etleri karabiber tuz ile ovalım.
- Etleri tencereye alalım.
- Etlerin ortasını açıp tereyağını koyalım.
- Ve sarımsakları rende yapıp içine koyalım.
- 1su bardak ayranı koyup.
- Kısık ateşte pişirelim.
- Etler suyunu salıp pişirmeye devam edelim.
- Büsbütün etler suyunu çekince 1bardak daha ayran ek edip kısık ateşte pişirelim.
- Benim iki bardak ayran ile pisti etiniz pişmediyse birazda ayran ek edip kısık ateşte pişirin.
- Soğan koymak isterseniz birinci olarak kavurun et ve ayranı sonra koyun.
- Bence sarımsak acayip hoş oldu karabiber ve tereyağı ayranın o hoş aramasıyla et deki yumuşak dokusuyla tencerenin tabanındaki yağına hayran kalıp ekmeği banacaksınız en büyük hazine tabanında zira. Birebir bu halde tanımı denerseniz hiç ıstırap çıkmaz.Ben etimi küçük doğradım büyük kuşbaşı değil.Yanına yasemin pirinç le pilav yaptım