Sağlıklı hayat ve gıda konusunda Sandoz ile birlikte çalışmalar yürüten, oyuncu ve aromaterapist Ayşe Tolga, yılın en sıcak günlerinde dinç hayat için probiyotik kullanımına yük verdiğini belirterek, hayatın dengesini gözetmek namına yapılması gerekenler konusunda tavsiyelerde bulundu: Probiyotik beslenmeye uyarı “Bizi dinç ve dinç tutmak için bir Ordu gibi tayin yapan yardımcı bakteriler hayati fonksiyonlardan olan sindirime, ve bağışıklık sisteminin gelişimine yardımcı olur bu nedenle diğer mevsimlerde olduğu gibi yaz aylarında da probiyotik açısından varlıklı beslenmeye dikkat etmeliyiz Bir anne olarak bilhassa yaz aylarında çocukların beslenmesine de aynı özenin gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum Biz anneler için sıcak yaz aylarında en fazla rastladığımız şey “Yaz ishalleri… İshal, bağırsaklardaki yardımcı bakteriler olarak da tanımlayabileceğimiz probiyotiklerin azalıp rahatsızlık yapan fena bakterilerin miktarının artmasıyla ortaya çıkıyor Probiyotik içeren zengin gıdalar ve gerektiğinde 4 yaş üzerindeki çocuklarınızda gıda takviyeleri ile gövde floralarının doğal dengeye gelmesine asistan olup, ishal, gaz, kabızlık gibi sindirim problemlerine yol açan bakterilerle savaşıp sindirim sisteminin dengesini koruyabilirsiniz İnsan kaynaklı doğal probiyotik Bakso, floranın doğal dengesini koruyarak sindirim ve bağışıklık desteği sağlıyor Dengelenmiş ve sağlıklı bir hayat için spor kadar beslenmeye de dikkatli olmak gerekiyor Özellikle bu sıcak yaz günlerinde herkese probiyotik açısından varlıklı besinler tüketilmesini tavsiye ediyorum id Gad300250