Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Aysonu Poğaçası (Tatlı Hamur)

Aysonu Poğaçası (Tatlı Hamur)
0
39

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
aysonu-pogacasi-tatli-hamur.jpg

Aysonu Poğaçası (Tatlı Hamur) Tanımı İçin Materyaller

  • 4 su bardağı un
  • 125 gram oda sıcaklığında katıyağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yumurta
  • 1 yumurta sarısı (Üzeri için)

Aysonu Poğaçası (Tatlı Hamur) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. 2 yumurta, 125 gram yumuşamış margarin, 3 kaşık yoğurt, kabartma tozu, şeker güzelce karıştırılır.
  2. Üzerine un yavaş yavaş eklenerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  3. Yoğurdunuz sulu ise, un ölçüsünü arttırabilirsiniz.
  4. Bezelere ayırıp, isterseniz benim üzere örgü yahut sarmal ya da öbür biçimde form verip, tepsiye dizin.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürün.
  6. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika kadar denetimli pişirin. Şimdiden afiyet olsun.
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,323Kullanıcılar
furkan.xSon üye
Üst Alt