Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Aytül Ablamın Enfes Kısırı (Lezzeti Şahane)

Aytül Ablamın Enfes Kısırı (Lezzeti Şahane)

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Aytül Ablamın Enfes Kısırı (Lezzeti Şahane) Tarifi İçin Malzemeler

*4 çay bardağı köftelik bulgur
*2 tane soğan
*3 tane salatalık
*1 bağ yeşil soğan
*1 kaşık biber ve domates salçası
*1 bağ maydanoz
*3 tane domates
*56 tane marol
*Tuz, karabiber, kimyon, pulbiber ,nane
*Sıvı yağ
*Nar ekşisi

Aytül Ablamın Enfes Kısırı (Lezzeti Şahane) Tarifi Yapılışı
Bizim evin vazgeçilmez lezzeti kısırdır Mekanı cennet olsun rahmetli babam gece gündüz demez anneme yaptırırdı Bazen gece yarısı annemden ister o yapmazsa kalkar kendi yapardı Bugün de Aytül ablam daydım onunda kısırı süper olur, sizlerle tarifi paylaşmak istedim İnce bulguru sıcak suyla ıslatın ,biraz şişmesini bekleyin o sırada yeşillikleri doğrayın Şişen bulgura salçayı ince doğranmış soğanı ve baharatları ekleyin ve yoğurun Bulgur yumuşadıktan sonra yeşillikleri ekleyin tekrardan ezmeden yoğurun ve sıvı yağla nar ekşisini ekleyip servis edin Afiyet olsun

Similar threads

Adana Kısırı Tanımı İçin Materyaller 5 çay bardağı orta uzunluk sarı bulgur1 tatlı kaşığı domates salçası1 çorba kaşığı biber salçasıKuru naneKimyonKarabiberYarım bağ taze naneYarım bağ maydanozYarım bağ yeşil soğan (Hem yeşili hem beyaz kısmı)3 tane büyük olgun domates ( Ben konserve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Enfes Ispanak (Lezzeti Minik Ayrıntılarda) Tarifi İçin Malzemeler *1 5 kilo ıspanak *1 büyük soğan *1 domates *2 kaşık salça (ev salçası olsa daha iyi olur) *3 yemek kaşığı pirinç2 yemek kaşığı bulgur *1 kaşık nar ekşisi *Yağ, tuz Enfes Ispanak (Lezzeti Minik Ayrıntılarda) Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Bol Malzemeli Kumpirim Tarifi İçin Malzemeler *15*tane ort boy patates *100gr tereyağı *200 gr rendelenmiş kaşar( Ben Gazininkini kullandım) Kısır İçin; *1 su bardaga esmer ince bulgur *1 kutu domates (Tomatendose) *5 tane taze soğan *Birkaç dal maydanoz *Nar ekşisi *1 sıkılmış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
Son günlerde sosyal medya üzerinden yayınlanan bir video sonrasında sumak oldukça dillerden dile dolaşan bir besin haline geldi. Hal böyle iken faydalarıyla meşhur olan sumakla yapılan enfes tarifleri sizlerin beğenisine sunuyoruz. Her derde deva sumakla yapılan enfes yemek tarifleri bugünkü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Kısır Nar Ekşili Tarifi İçin Malzemeler *10 akarsu bardağı *Birey sayısına göre esmer ince bulgur ( 1 kişi için yarım çay bardağı) *1 demet ayıklanmış ince doğranmış maydanoz *1 demet ayıklanmış İnce doğranmış nane *1 demet ayıklanmış taze yeşil soğan (Yoksa 2 adet kuru soğan) *1 tane...
Cevaplar
0
Görüntüleme
423
858,496Konular
981,708Mesajlar
29,779Kullanıcılar
meso1212Son üye
Üst Alt