iltasyazilim
FD Üye
Aytül Ablamın Enfes Kısırı (Lezzeti Şahane) Tarifi İçin Malzemeler
*4 çay bardağı köftelik bulgur
*2 tane soğan
*3 tane salatalık
*1 bağ yeşil soğan
*1 kaşık biber ve domates salçası
*1 bağ maydanoz
*3 tane domates
*56 tane marol
*Tuz, karabiber, kimyon, pulbiber ,nane
*Sıvı yağ
*Nar ekşisi
Aytül Ablamın Enfes Kısırı (Lezzeti Şahane) Tarifi Yapılışı
Bizim evin vazgeçilmez lezzeti kısırdır Mekanı cennet olsun rahmetli babam gece gündüz demez anneme yaptırırdı Bazen gece yarısı annemden ister o yapmazsa kalkar kendi yapardı Bugün de Aytül ablam daydım onunda kısırı süper olur, sizlerle tarifi paylaşmak istedim İnce bulguru sıcak suyla ıslatın ,biraz şişmesini bekleyin o sırada yeşillikleri doğrayın Şişen bulgura salçayı ince doğranmış soğanı ve baharatları ekleyin ve yoğurun Bulgur yumuşadıktan sonra yeşillikleri ekleyin tekrardan ezmeden yoğurun ve sıvı yağla nar ekşisini ekleyip servis edin Afiyet olsun
*4 çay bardağı köftelik bulgur
*2 tane soğan
*3 tane salatalık
*1 bağ yeşil soğan
*1 kaşık biber ve domates salçası
*1 bağ maydanoz
*3 tane domates
*56 tane marol
*Tuz, karabiber, kimyon, pulbiber ,nane
*Sıvı yağ
*Nar ekşisi
Aytül Ablamın Enfes Kısırı (Lezzeti Şahane) Tarifi Yapılışı
Bizim evin vazgeçilmez lezzeti kısırdır Mekanı cennet olsun rahmetli babam gece gündüz demez anneme yaptırırdı Bazen gece yarısı annemden ister o yapmazsa kalkar kendi yapardı Bugün de Aytül ablam daydım onunda kısırı süper olur, sizlerle tarifi paylaşmak istedim İnce bulguru sıcak suyla ıslatın ,biraz şişmesini bekleyin o sırada yeşillikleri doğrayın Şişen bulgura salçayı ince doğranmış soğanı ve baharatları ekleyin ve yoğurun Bulgur yumuşadıktan sonra yeşillikleri ekleyin tekrardan ezmeden yoğurun ve sıvı yağla nar ekşisini ekleyip servis edin Afiyet olsun