Ayva Reçeli (Harika Bir Tanım Tam Kıvam) Tanımı İçin Materyaller
- 1 kg ekmek ayvası
- 1 kg toz şeker
- 1 lt su
- 1/2 (yarım) limon suyu
Ayva Reçeli (Harika Bir Tanım Tam Kıvam) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir ayvayı kabuğu başkalarını kabuğunu soyarak temizleyin.
- Küçük doğrayın ayvaların çekirdeklerinin yarısını da çıkarıp kenara ayırın.
- 1 litre su ile ayvaları yaklaşık 20- 30 dk kaynatıp içine şekeri ve ayva çekirdeklerini koyup kıvamı yoğunlaşmaya başlayınca ve rengi kırmızıya dönünce şerbetinden düz tabağa koyup soğuyunca ortasından parmakla çizgi çekin şayet çabucak kapanmıyorsa kıvamı olmuş demektir.
- Sıcakken kavanoza koyup kapağı kapatıp aykırı çevirip vakumlayın. Uzun mühlet dayanır bozulmaz açmazsanız kusursuz bir tanımdır yapacaklara şimdiden afiyet olsun.