Ayva Reçeli (Kesinlikle Deneyin Tarifi İçin Malzemeler
- 20 adet orta boy ayva
- 10 adet ayvanın çekirdeği 1 yemek kaşığı kadar
- 8 su bardağı toz şeker
- 8 su bardağı su
- 1 limon suyu
- 10 adet karanfil
- 1 çubuk tarçın
Ayva Reçeli (Kesinlikle Deneyin Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ayvalar yıkayıp ikiye kesip çekirdek tarafı ayıralım.
- Geniş bir tencerede küp küp doğrayalım.
- Üzerine limon suyunu sıkıp elimizde iyice ovalım.
- Ayva çekirdeği ,karanfil ,çubuk tarçını ve şekeri ekleyip karıştıralım. Bir gece bu şekilde bekletelim. (Bekletmeden de pişirebilirsiniz bekletmeden yapacaksanız üzerini geçecek kadar su eklemeniz gerekir).
- İkinci gün suyunu ekleyelim ve orta ateşte 1.5 saat kadar suyu azalana, rengi koyulaşana kadar pişirelim.
- İster sıcak sıcak kavanoza doldurup konserve olarak muhafaza edersiniz ister soğuk olarak tüketirsiniz. İki şekilde de muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.