Ayva Reçeli (Tam Kıvamında Renklendirici Olmadan) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kg ayva
- 18 çay bardağı toz şeker
- 10 su bardağı su
- Çeyrek limon
- Ayva çekirdeği
- Kararmaması içinse bekletme suyuna bir tam limon
Ayva Reçeli (Tam Kıvamında Renklendirici Olmadan) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ayvaları yıkayıp 4 e böldükten sonra kabuğunu soyup temizleyip bir kapta beklettiğimiz limonlu suya atıyoruz. Tüm ayvaları soyduktan sonra şerbeti hazırlıyoruz.
- Şeker ve suyu tencereye alıp yüksek ateşte kaynamasını bekliyoruz. Şerbetimiz kaynayana kadar ayvalarımızı küçük küçük küp seklinde doğruyoruz tekrar limon suya koyuyoruz.
- Şerbet kaynadıktan 15 dakika sonra doğradığımız ayvaları şerbete salıyoruz bu aşamada basında bekleyelim yüksek ateşte kaynayana kadar.
- Kaynadıktan sonra ocağın orta gözüne alıp kısık ateşte 1 saat kaynatalım. Bir saat sonra çeyrek limonu ince ince doğrayıp ayıkladığımız ayva çekirdeklerini tencereye salıyoruz. 1 saat daha kaynatıyoruz.
- Göz göz olup kıvam alan reçelimizin altını kapatıp hemen tüketmeyeceksek sıcak sıcak konserve kavanozlarına dolduruyoruz. İlk ocaktan indirdiğinizde klasik reçel kıvamından daha sulu gelebilir korkmayın soğudukça kıvam alacak.
- Tereddüt içinde kalırsanız ufak bir kaba ayırıp soğumasını bekleyin bekledikçe koyulaştığını göreceksiniz mayhoş tadına bayılacaksınız.