Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ayva Reçeli (Tam Kıvamında Renklendirici Olmadan)

Ayva Reçeli (Tam Kıvamında Renklendirici Olmadan)
0
34

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
ayva-receli-tam-kivaminda-renklendirici-olmadan.jpg

Ayva Reçeli (Tam Kıvamında Renklendirici Olmadan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg ayva
  • 18 çay bardağı toz şeker
  • 10 su bardağı su
  • Çeyrek limon
  • Ayva çekirdeği
  • Kararmaması içinse bekletme suyuna bir tam limon

Ayva Reçeli (Tam Kıvamında Renklendirici Olmadan) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Ayvaları yıkayıp 4 e böldükten sonra kabuğunu soyup temizleyip bir kapta beklettiğimiz limonlu suya atıyoruz. Tüm ayvaları soyduktan sonra şerbeti hazırlıyoruz.
  2. Şeker ve suyu tencereye alıp yüksek ateşte kaynamasını bekliyoruz. Şerbetimiz kaynayana kadar ayvalarımızı küçük küçük küp seklinde doğruyoruz tekrar limon suya koyuyoruz.
  3. Şerbet kaynadıktan 15 dakika sonra doğradığımız ayvaları şerbete salıyoruz bu aşamada basında bekleyelim yüksek ateşte kaynayana kadar.
  4. Kaynadıktan sonra ocağın orta gözüne alıp kısık ateşte 1 saat kaynatalım. Bir saat sonra çeyrek limonu ince ince doğrayıp ayıkladığımız ayva çekirdeklerini tencereye salıyoruz. 1 saat daha kaynatıyoruz.
  5. Göz göz olup kıvam alan reçelimizin altını kapatıp hemen tüketmeyeceksek sıcak sıcak konserve kavanozlarına dolduruyoruz. İlk ocaktan indirdiğinizde klasik reçel kıvamından daha sulu gelebilir korkmayın soğudukça kıvam alacak.
  6. Tereddüt içinde kalırsanız ufak bir kaba ayırıp soğumasını bekleyin bekledikçe koyulaştığını göreceksiniz mayhoş tadına bayılacaksınız.
Ayva Reçeli (Tam Kıvamında Renklendirici Olmadan) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt