Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ayva Reçeli

Ayva Reçeli
0
46

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
ayva-receli.jpg

Ayva Reçeli Tanımı İçin Materyaller

  • 4 adet ayva
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 3-4 adet karanfil

Ayva Reçeli Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Ayvaların  kabuklarını soyup dilimleyin (yaklaşık yarım cm kalınlığında ve 2 cm eninde dilimleyin). Çekirdeklerini atmayın.
  2. Ayvalar dilimlendikten sonra derin bir tencereye koyup üzerine şeker ilave edin ve birkaç saat beklemeye bırakın.
  3. Şekerler erimeye başladıktan sonra üzerine suyu ek edin.
  4. Ayırdığınız ayvaların çekirdeklerini de ek ederek istenilen kıvama gelene kadar kaynatın.
  5. Ocağı kapatmaya yakın limon suyu ve karanfilleri de ekleyin, bir kaç dakika daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın sıcak bir biçimde kavanoza döküp soğuduktan sonra kapağını kapatıp güneş görmeyen bir yerde koruma edin.                                  .
  6. Not:  şayet reçeli çok fazla yaparsanız soğumasını beklemeden sıcak sıcak kavanozlara paylaştırıp kapağını kapatıp zıt çevirin.
  7. Sonra bir örtü ile sarıp bir gün bekletin. Sonraki günü kavanozları serin bir yere koyarak koruma edin. Afiyet  olsun.
 
858,496Konular
982,386Mesajlar
30,223Kullanıcılar
metocdametocSon üye
Üst Alt