
Ayva Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 5 büyük boy ayva
- 5 su bardağı şeker
- 6 su bardağı su
- 1,5 limon suyu
- 1 kaşık tereyağı
Ayva Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ayvalar temizlenip yıkanır küçük küçük doğranır, çekirdekleri ayrılır tencereye konulur, suyu şekeri ilave edilir.
- Çekirdekleri bir bezin içine konup bağlanır, tencerenin içine konulur. Çekirdekler kaynadıkça renk vermesi için kaynamaya başlayınca limon suyu ilave edilir iyice kaynatılır.
- Köpük olmaması parlak olması için tereyağı ilave edilir, ayvalar yumuşayınca içerisinden ayvalar kevgirle alınır.
- Şerbet koyulaşıncaya kadar kaynatılır içerisine tekrar ayvalar bırakılır.
- Bir iki taşım kaynadıktan sonra ocak kapatılır.
- İçine koyduğumuz çekirdekler alınır kavanozlara sıcak olarak doldurulur. Afiyet olsun ayva reçeli kış aylarında yapılır çok lezzetli olur afiyet olsun.