
Ayva Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet ayva
- 3.5 su bardağı su
- 3.5 su bardağı toz şeker
- 4 adet karanfil
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Ayva Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ayvaların kabuğu soyulup, yıkandıktan sonra küçük küpeler halinde doğranır.
- Ayva çekirdekleri de kullanılacağı için kenara koyulur.
- Bir tencereye koyularak üzerine toz şeker eklenir ve bir kaç saat beklenir.
- Şeker erimeye başladığında üzerine su ve çekirdekler eklenerek kaynatılır.
- İstenen kıvama geldiğinde ocağı kapatmaya yakın limon suyu ve karanfiller eklenerek 2- 3 dakika daha kaynatılır ve ocaktan alınır.
- Sıcak bir şekilde kavanoza koyulur (Ayva çekirdekleri reçele koyu bir renk verilmesi için kullanılır)