teknolojiuzmani
FD Üye
Ayva Reçeli Tanımı İçin Materyaller
- 8 tane ayva
- 3 kase toz şeker
- 2 yemek kaşığı çilek suyu
- 2 yemek kaşığı vişne suyu
- 1 su bardağı su
Ayva Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle ayvaları yıkayalım, soyalım. Soymuş olduğumuz ayvaları elma dilimi halinde doğrayalım.
- Doğramış olduğumuz ayvaların çekirdeklerini bir kase içine alalım. Ayvalarımızı tekrar yıkayalım.
- Yıkamış olduğum ayvaların suyunu süzelim, bir kase yardımıyla ayvalarımızı ölçelim ve bir tencereye alalım.
- Şekeri üzerine ekleyelim tabi ki ayva çekirdeğini unutmayalım.
- Bu süreci gece yapmamız lazım ki sabah a kadar şeker suyunu salması için sabah ta bir bardak suyu ekleyip, kaynatıyoruz.
- Tabi ben piştikten sonra sıcakken doldurdum tabi ki siz istediğiniz üzere doldura bilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ellerinize sağlık

????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.