bilgisayarci
FD Üye

Ayva Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet ayva
- 3,5 su bardağı şeker
- Ayvamızın çekirdeklerinden 6-7 adet
- 4-5 karanfil
- 2-3 tane limon tuzu
- Yarım çay bardağı su
Ayva Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ayvaları güzelce yıkayıp soyuyoruz.
- Küçük küçük doğrayıp veya rendeleyip hazırlıyoruz.
- Ayvalarımızın çekirdeklerinden ayırıp bir kenara tenceremizin içine atıyoruz.
- Bir tencerenin içine 1 kase ayva koyup üzerine 1 bardak şeker böyle sırayla tencereye malzemeyi yerleştiriyoruz.
- Ağzını kapatıp 6-7 saat böyle bırakıyoruz çok tarifte ayvalar kararmasın falan deniliyor ama bırakın kararsın reçelimizin rengi böyle güzel oluyor.
- Pişirmeye alıyoruz.
- Karanfilleride atıyoruz yarım çay bardağı su ekliyoruz.
- 30-35 dk kaynatıp içine limon tuzlarımızı atıp 5 dk daha kaynatıyoruz.
- Ocağın altını kapatıyoruz işte size nefis rengi muhteşem reçelimiz afiyet olsun.